Gmail

Izvor: IRB Helpdesk
Inačica 234 od 5. prosinca 2022. u 11:44 koju je unio Hdagelic (razgovor | doprinosi) (→‎Kako otvoriti e-mail adresu na "www.gmail.com")
(razl) ←Starija inačica | vidi trenutačnu inačicu (razl) | Novija inačica→ (razl)
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje

Kako otvoriti e-mail adresu na "www.gmail.com"

Budući da je na snagu stupio novi pravilnik o elektroničkom identitetu, donosimo Vam ove upute kako biste i dalje mogli primati poštu na vašu IRB adresu. Za to je potrebno otvoriti neki besplatni e-mail (ako ga već nemate), npr. na adresi "www.gmail.com". Zatim je novootvorenu adresu potrebno upisati kao adresu za preusmjerenje pošte u IRB webmailu.


1. U internet preglednik upišite adresu "www.gmail.com":


Gmail1.png2. Nakon što se stranica učita, izaberite link "otvorite korisnički račun":


Gmail2.png


...ako stranica ne izgleda ovako, već se pojavljuje neka postojeća e-mail adresa, možete kliknuti na adresu i izabrati "Upotrijebite neki drugi račun". Tada će se pojaviti opcija otvaranja novog računa.


3. Unesite željenu e-mail adresu, ime prezime, i lozinku, pa kliknite gumb "Dalje". Ako dobijete poruku da je adresa zauzeta, promijenite ju.


Gmail3.png4. Popunite mjesec rođenja i spol. Svakako se preporučuje unijeti broj mobitela i još neku e-mail adresu (po mogućnosti ne IRB-ovu) kako biste se osigurali u slučaju gubitka lozinke.


Gmail4.png5. Izabrati "brza prilagodba (1 korak, i pritisnuti "dalje")

Prilagodba.png


6.

  • Pojavit će se tekst "Potvrđivanje postavki prilagodbe i kolačića", treba otići na dno stranice i kliknuti na gumb "POTVRDI".
  • Zatim na stranici "Privatnost i uvjeti", također otići na dno stranice i izabrati "PRIHVAĆAM".7. Sada je vaša nova adresa spremna za korištenje. Kako biste na nju primali IRB poštu, postavite ju kao adresu preusmjerenja.


Gmail6.png