Office 365

Izvor: IRB Helpdesk
Inačica 56 od 15. srpnja 2022. u 09:18 koju je unio Hdagelic (razgovor | doprinosi) (Stvorena nova stranica sa sadržajem: »== Registracija Microsoft accounta == Umjesto AAI accounta, IRB koristi registraciju e-mail adresom, izravno na Microsoftovim stranicama, zbog tehničk...«.)
(razl) ←Starija inačica | vidi trenutačnu inačicu (razl) | Novija inačica→ (razl)
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje

Registracija Microsoft accounta

Umjesto AAI accounta, IRB koristi registraciju e-mail adresom, izravno na Microsoftovim stranicama, zbog tehničke jednostavnosti. Kada se account otvori, može se koristiti za instalaciju ili online korištenje Office 365 aplikacija. NAPOMENA: Za korištenje Microsoft Teams aplikacije, NE TREBA imati instaliran Office 365 nego se aplikacija Teams može instalirati i posebno, downloadom, kako je opisano ovdje: http://helpdesk.irb.hr/wiki/Telekonferencije_Microsoft_Teams ...ali se koristi isti Microsoft account.


Izabrati ovaj link i unijeti IRB e-mail adresu:

https://www.microsoft.com/en-us/education/products/office

Register365 1.png


Nakon toga, treba izabrati "Početak rada". Na pitanje "student/teacher" odgovoriti "I'm a teacher".


Register365 2.png

...na vašu e-mail adresu biti će poslan kod za potvrdu, koji bi trebao stići kroz pola sata. Do tada držimo prozor otvorenim nakon čega upisujemo dobiveni kod i završavamo postupak registracije. Nakon toga ćete biti preusmjereni na stranicu na kojoj se mogu koristiti i instalirati Office aplikacije.


Napomena

Ako već imate instaliran normalni Office i instralirate Office 365 - moglo bi doći do problema. Zato je najbolje ili koristiti 365 aplikacije "online" ili deinstalirati postojeći Office. Također, Office 365 biti će aktiviran samo ako imate vezu na internet i nakon nekoliko dana bez internetske veze - neće raditi.


Korištenje

Nakon ove registracije Office se može korisititi ili online ili instalirati na računalo, klikom na gumb "installiraj office" (ne gumb "preuzmi za uređaj"). Za cloud i dijeljenje fajlova, korisiti se "OneDrive" aplikacija.

Kod instalacije na računalo, defaultni OneDrive folder će biti c:\users\ime\OneDrive-irb.hr. Ljude se može pozvati za zajedničko korištenje fajlova tako da se klikne desnim gumbom na fajl u tom folderu i izabere "More OneDrive sharing options", a također se može koristiti i online verzija unutar web browsera.


365 5.png

Instalacija Office-a na engleskom jeziku

Po defaultu Office se na računalo instalira na hrvatskom jeziku. Ako želite instalaciju na engleskom, instalirajte office s ovog linka:

https://portal.office.com/OLS/MySoftware.aspx