Registracije

Izvor: IRB Helpdesk
Inačica 37 od 15. srpnja 2022. u 08:56 koju je unio Hdagelic (razgovor | doprinosi) (Stvorena nova stranica sa sadržajem: »Registracije - Registracija novih računala u IRB mreži == Uvod == Servis Registracije omogućuje jednostavnu prijavu novih računala kako bi mogla p...«.)
(razl) ←Starija inačica | vidi trenutačnu inačicu (razl) | Novija inačica→ (razl)
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje

Registracije - Registracija novih računala u IRB mreži

Uvod

Servis Registracije omogućuje jednostavnu prijavu novih računala kako bi mogla pristupiti internoj IRB mreži http://registracije.irb.hr. Servis je razvijen u Centru za informatiku i računarstvo, a nastao je iz potrebe znanstvenika IRB-a za jednostavnijim procesom prijave.

Korištenje

Prijava na sustav

Kako bi mogli pristupiti sustavu potrebno je imati otvoren AAI identitet (korisničko ime i lozinku) koji može dobiti svaki zaposlenik Instituta prema uputama opisanim ovdje. Ako imate otvoren IRB e-mail također Vam je već otvoren i AAI račun i možete pristupiti s istom lozinkom. Stranica za prijave prikazana je na slici ispod.


Stranica za prijavu servisa Registracije


Prijava računala

Kako biste mogli dodati računalo potrebno je imati MAC adresu računala, kako doznati MAC adresu pogledajte ovdje). Osim MAC adrese potrebno je još odabrati zavod i pripadajući laboratorij gdje će se nalaziti računalo. Poželjno je ispuniti i ostala polja.


Stranica za slanje podataka o računalu

Nakon pregleda predanih podataka Administrator će odobriti ili odbiti predani zahtjev. Na Vašu e-mail adresu stići će obavijest o obavljenoj akciji. U slučaju uspješne prijave računala moći ćete priključiti računalo na internu IRB mrežu.