Upute za slanje svima

Izvor: IRB Helpdesk
Inačica 44 od 15. srpnja 2022. u 09:03 koju je unio Hdagelic (razgovor | doprinosi) (Stvorena nova stranica sa sadržajem: »''Mailing'' lista "svima" služi za slanje obavijesti svim korisnicima koji imaju korisnički račun na IRB-ovom mail-posluž...«.)
(razl) ←Starija inačica | vidi trenutačnu inačicu (razl) | Novija inačica→ (razl)
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje

Mailing lista "svima" služi za slanje obavijesti svim korisnicima koji imaju korisnički račun na IRB-ovom mail-poslužitelju.

Da bi poslali obavijest putem spomenute mailing liste, potrebno je uputiti željenu poruku na e-mail adresu help+svima@irb.hr. Ured za odnose s javnošću (tel. 1827, 1882) je zadužen za prosljeđivanje pa će po uspješnoj autorizaciji poruke, istu proslijediti svim korisnicima.

Nakon što je poruka proslijeđena, korisnik koji je uputio poruku dobit će potvrdu o uspješnom prosljeđivanju e-mail poruke.

Prilikom slanja takve poruke, sadržaj pišite u prvom licu, dakle kao da se obraćate svima, bez dodatnih komentara u obliku "Molim proslijedite poruku svima" i slično.

Preporuka je ne raditi preusmjeravanje (forward) primljenih poruka, na listu "svima", već sastaviti novu poruka i oblikovati ju u primjerenom formatu za slanje većoj skupini ljudi. Bitan dio sadržaja treba se nalaziti u tijelu poruke, a ne u prilozima (attachment). Ako se prenosi neka obavijest, dobro je navesti izvor informacije, po mogućnosti web adresu s koje je informacija preuzeta.