Gmail

Izvor: IRB WikiDesk
Skoči na: orijentacija, traži

Kako otvoriti e-mail adresu na "www.gmail.com"

Budući da je na snagu stupio novi pravilnik o elektroničkom identitetu, donosimo Vam ove upute kako biste i dalje mogli primati poštu na vašu IRB adresu. Za to je potrebno otvoriti neki besplatni e-mail (ako ga već nemate), npr. na adresi "www.gmail.com". Zatim je novootvorenu adresu potrebno upisati kao adresu za preusmjerenje pošte u IRB webmailu.


1. U internet preglednik upišite adresu "www.gmail.com":


Gmail1.png2. Nakon što se stranica učita, izaberite link "otvorite korisnički račun":


Gmail2.png


...ako stranica ne izgleda ovako, već se pojavljuje neka postojeća e-mail adresa, možete kliknuti na adresu i izabrati "Upotrijebite neki drugi račun". Tada će se pojaviti opcija otvaranja novog računa.


3. Unesite željenu e-mail adresu, ime prezime, i lozinku, pa kliknite gumb "Dalje". Ako dobijete poruku da je adresa zauzeta, promijenite ju.


Gmail3.png4. Popunite mjesec rođenja i spol. Svakako se preporučuje unijeti broj mobitela i još neku e-mail adresu (po mogućnosti ne IRB-ovu) kako biste se osigurali u slučaju gubitka lozinke.


Gmail4.png5 i 6. Kliknite na plavu strelicu dok se ne pojavi mogućnnost prihvaćanja uvjeta korištenja, pa zatim kliknite "Izradite račun".


Gmail5.png7. Sada je vaša nova adresa spremna za korištenje. Kako biste na nju primali IRB poštu, postavite ju kao adresu preusmjerenja.


Gmail6.png
Osobni alati