Upute za slanje svima

Izvor: IRB WikiDesk
Skoči na: orijentacija, traži

Mailing lista svima@irb.hr služi za slanje obavijesti svim korisnicima koji imaju korisnički račun na IRB-ovom mail-poslužitelju.

Da bi poslali obavijest putem spomenute mailing liste, potrebno je uputiti željenu poruku na e-mail adresu help+svima@irb.hr. Ured za odnose s javnošću (tel. 1827, 1882) je zadužen za prosljeđivanje pa će po uspješnoj autorizaciji poruke, istu proslijediti svim korisnicima.

Nakon što je poruka prosljeđena, korisnik koji je uputio poruku dobit će potvrdu o uspješnom prosljeđivanju e-mail poruke.

Prilikom slanja takve poruke, sadržaj pišite u prvom licu, dakle kao da se obraćate svima, bez dodatnih opaski u obliku "Molim proslijedite poruku svima" i slično.

Preporuka je ne raditi preusmjeravanje (forward) primljenih poruka, na listu "svima", već sastaviti novu poruka i oblikuje u primjerenom formatu za slanje većoj skupini ljudi. Bitan dio sadržaja treba se nalaziti u tijelu poruke, a ne u prilozima (attachment). Ako se prenosi neka obavijest, dobro je navesti izvornik informacije, po mogućnosti web adresu sa koje je informacija preuzeta.

Osobni alati