Upute za slanje svima

Izvor: IRB WikiDesk
Skoči na: orijentacija, traži

Mailing lista svima@irb.hr služi za slanje obavijesti svim korisnicima koji imaju korisnički račun na IRB-ovom mail-poslužitelju.

Da bi poslali obavijest putem spomenute mailing liste, potrebno je uputiti željenu poruku na e-mail adresu help+svima@irb.hr. Osoba zadužena za prosljeđivanje će, po uspješnoj autorizaciji poruke, istu proslijediti svim korisnicima.

Nakon što je poruka prosljeđena, korisnik koji je uputio poruku dobit će potvrdu o uspješnom prosljeđivanju na mailing listu svima@irb.hr.

Prilikom slanja takve poruke, sadržaj pišite u prvom licu, dakle kao da se obraćate svima, bez dodatnih opaski u obliku "Molim proslijedite poruku svima" i slično.

Preporuka je ne raditi preusmjeravanje (forward) primljenih poruka, na listu "svima", već sastaviti novu poruka i oblikuje u primjerenom formatu za slanje većoj skupini ljudi. Bitan dio sadržaja treba se nalaziti u tijelu poruke, a ne u prilozima (attachment). Ako se prenosi neka obavijest, dobro je navesti izvornik informacije, po mogućnosti web adresu sa koje je informacija preuzeta.

Osobni alati